Næste stop - event for 8. klasserne

Næste stop - et event med fokus på børn og unge, der vokser op i familier med et stort forbrug af alkohol

Vi inviterer kommunens 8. klasser til at se kortfilmen "Næste stop", som handler om dét at være barn af en alkoholiker og hvilke konsekvenser, det har.

Efter filmen er der oplæg med repræsentant fra Lænkens Ungeambassadører (unge, der er vokset op i familier med alkoholmisbrug) og debat samt præsentation af muligheder i Esbjerg Kommune, hvis man som ung selv har - eller kender én, der har - brug for hjælp i forhold til voksnes alkoholforbrug. 

Eventen finder sted:

Tirsdag den 9. januar kl. 10.15-12.00 i Den store sal i Musikhuset i Esbjerg.
Tildeling af pladser sker efter "først-til-mølle" med tilmeldingen, som vi skal have senest mandag den 27. november.

Sundhedsstyrelsen anslår, at omkring 122.000 børn og unge i Danmark vokser op i familier, hvor én eller flere af de voksne drikker for meget. Dette tal er alene udtryk for det antal børn/unge, som er kendt via behandlingssystemerne. Der er derfor al mulig grund til at antage, at antallet reelt er langt højere. Der sidder minimum to børn i hver klasse, som er påvirket af problemet. Det kræver opmærksomhed, fordi de voksnes drikkeri får konsekvenser for barnet/den unge, som varer resten af livet.

Eventen finder sted i sammenhæng med, at der i første del af 2018 sættes landsdækkende fokus på alkoholiserede familier, når Alkohol & Samfund og Trygfonden lancerer deres fjerde "Respekt"-kampagne, som har til formål at få flere voksne i behandling for deres alkoholmisbrug.

Samarbejdspartnerne omkring eventen i Esbjerg Kommune, som afholdes af SSP & Forebyggelse med støtte fra KFUM's Sociale arbejde og Musikhuset Esbjerg er: Skoleforvaltningen i Esbjerg Kommune, Alkoholambulatoriet v./Esbjerg Kommunes Misbrugscenter, 3D i Esbjerg Kommune samt Headspace.