Bekymret for et barn eller en ung?

Bekymret for et barn eller en ung?

Som professionel, der arbejder med børn og unge, støder du naturligvis også på dem, som ser ud til ikke at trives. Vi véd, at det er meget vigtigt, at de voksne omkring børn og unge reagerer, hvis de ser tegn på, at noget er galt. Samtidig véd vi også, at det kan være rigtig svært at "tage hul på bylden". Her er det værd at huske, at det vigtigste ikke nødvendigvis er hvordan voksne reagerer på et barn eller en ung, der ser ud til at have problemer, men at de reagerer. Det kan være, at du tager fejl i dine antagelser eller formodninger - men ved at lufte din bekymring, for eksempel ved at spørge barnet/den unge, hvordan det egentlig går, har du givet udtryk for, at du har set og lagt mærke til barnet den unge. Og husk, at du har skærpet underretningspligt - læs mere på Esbjerg Kommunes hjemmeside, hvor du også finder skemaer til underretning.

Du er altid velkommen til at kontakte din lokale SSP-konsulent, områderådgiver eller en af forebyggerne, hvis du har brug for råd og vejledning.

Herunder finder du et par handleguider, som kan være gode at orientere sig i, hvis du er bekymret for et barn eller en ung:

 

 

Hvis din bekymring drejer sig om brug af alkohol eller illegale rusmidler, er der masser af viden og råd at hente på www.netstof.dk